Skyddsänglar

Do not search for us, we will find you. Do not wait for us, we are here, all ready. Do not whisper your name, we know it well. We have loved you forever, TIME WILL TELL. . . . . We are your Guardian Angels.

söndag 22 maj 2011

Egot och Jaget






Hittade bra förklaringar på Egot och jaget. Det jag jobbar med och lever med!

Texten kommer Härifrån Skrivet Av Lisa Holsvén.


EGOT – är rösten inom Dig som säger (och lyssnar Du inte så skriker den gärna) att Du inte duger, att Du är värdelös, att ingen tycker om Dig, att Du inte kan, att Du är ful/fet/äcklig/klumpig/dum och så vidare, och så vidEGOT – är rösten inom Dig som säger (och lyssnar Du inte så skriker den gärna) att Du inte duger, att Du är värdelös, att ingen tycker om Dig, att Du inte kan, att Du är ful/fet/äcklig/klumpig/dum och så vidare, och så vidare. Egot älskar skuld och skam eller vilken känsla som helst – bara Du inte mår bra!
Egot är även rösten som kan vara åt det andra hållet, att sätta sig över andra, inte lyssnar på andra, kan och vet mest och alltid ska vara bäst. Egot skulle aldrig erkänna att det är just ego och skulle inte heller be om förlåtelse.
Egot är obalans, oavsett åt vilket håll obalansen ligger.



JAGET – är den tysta, lugna rösten inom Dig (som Du kanske upplever att Du behöver vara tyst för att höra) som ofta kan komma mer som en känsla av något. Jaget vet att Du är värd allt Du kan önska Dig att uppleva, det uppmuntrar Dig och vill dela med sig av sin visdom så att Du  är lycklig. Egot vill tysta ner jaget, kanske innan Du ens lyssnat färdigt på dess budskap, med sina vrål om att Du inte alls klarar av det som jagets mjuka röst ville säga till Dig att Du gör. Jaget vill alltid att Du ska må bra. Jaget är balans.



Mina egna ord:

Så viktigt att du vågar lyssna på din inre röst. Våga lita på känslan. Känslan är alltid rätt. Men ofta väljer vi att vifta bort den och börja tänka med huvudet istället. Ofta märker vi att hjärtat hade rätt i slutändan. Det sanna svaret viskas fram och det falska skriks fram. Är därför vi inte litar på känslan..den utger sig inte för att vara den starkaste. Men just därför är den ju starkast. För känslan (jaget) tror så mycket på sig själv att den ej behöver hävda sig..inte som Egot gör. Egot måste skrika för att höras..När vi går igång och skriker och mår dåligt, tycker illa om oss själva, då är egot som nöjdast. När ni sitter och skriker i bilen på andra bilister, även fast ni ej har brottom, när ni stör er på rödljus, när irritationen växer över kön i affären..då ljublar egot. Att acceptera läget i situationen gör både dig och dina medmänniskor gott. Ett rödljus finns av viktiga anledningar, kön i butiken blir inte kortare för att du är irriterad, snarare tvärtom. Du har ju i det läget gjort dig själv mer ont än gott.

Varför inte stanna upp och se inåt för omväxlingskull!? Varför inte våga lita på ditt jag och våga lita på att det du känner är det sanna. Klumpen i magen vid ett tveksamt beslut, lyckan i ett beslut som känns rätt..Även om det med klumpen är det mest logiska för stunden...vilket ska man välja?  Vi har alla intuitionen att luta oss på. Det är ett kraftfullt hjälpmedel om vi litar på det och vågar följa den inuativa känslan som alltid finns inom oss. Våga lita på Dig!


PUSSS PUSSSS

1 kommentar:

Tack för just DIN kommentar!