Skyddsänglar

Do not search for us, we will find you. Do not wait for us, we are here, all ready. Do not whisper your name, we know it well. We have loved you forever, TIME WILL TELL. . . . . We are your Guardian Angels.

söndag 27 juni 2010

Låg status!?



Jag är stolt över det jag arbetar med. Jag är stolt över att ha ett jobb som hjälper och ger människor så mycket.

Jag förstår verkligen inte att vårdjobb, städjobb, sopgubbar, parkarbetare mm mm är så låg status på. Vi är värda alla pengar i världen för det vi gör. Hade vi inte funnits så hade ju Sverige inte fungerat. Alla tar bara för givet att soporna hämtas, att lokalerna är städade och att nån tar hand om de äldre och sjuka, och att det är fint och snyggt på stadens alla gator och torg! Det finns eldsjälar som älskar sitt jobb och gör allt slit för en sjukt låg penning..det är värt all beröm och vi är värda att höjas upp i rankingen. Vi gör skillnad och alla ska vara glada för att vi finns.

Kontorsnissar behövs dom med...men är dom värda dubbelt så mycket..nej,,vi är värda precis lika mycket.

Dessa gamla människor som levt nästan hela livet , arbetat, tagit hand om andra...dom ÄR värda den bästa och finaste vård och omsorg som går att få. Nu är läget inte så, jag ser misär varje dag hos de äldre, och jag kan inget göra. Jag kan göra mitt bästa och ge av mig själv..men mer personal och mer tid..det kan jag inte ordna fram själv. Vi sliter tills vi går av på mitten..ibland får de gamla ligga i sängen från kl 19 till kl 10 på förmiddagen. Är det värdigt?????? Ska det vara så??? Nej absolut inte. Vi vill hinna, men vi gör inte det!
Vård och städ jobb är i dagsläget mestadels ett kvinnojobb. Mest kvinnor som arbetar inom dessa områden. Jag tror att det är därför det är lågt rankat. Tror ni att männen hade gått med på sådana här förhållanden, sån här lön och såna här arbetstider!? Nej, absolut inte. Men kvinnor kan, vi ska vara duktiga och slita tills vi går av, vi klarar allt..det gör vi, men vem tackar oss sen?? Det bästa är ju att höja rösten och säga att detta går inte, vi vägrar. Vi jobbar inte om vi inte kan få jobba så att de vi tar hand om eller städar åt får det bra, och får det dom behöver. Just nu är det inte så. Istället så pusslar vi ihop, vi byter och fixar och donar, och tillslut är jobben ute och vi har "klarat" av dom. Men vem vann på det?? Säger vi inget så är det ingen som vet om det. Vadå mycket att göra?? Ni får ju ut jobben! Det får man höra då..från högre ort. Ja vi får ut jobben för att vi är förbannat duktiga på det vi gör! och för att kulturen med kvinnor är så, vi ska fixa och dona för alla andras skull!

Jag är iallafall stolt över att göra skillnad och betyda något i samhället. För det gör vi alla med dessa lågstatusjobb! Var stolta för att ni gör ett otroligt fint jobb! Tack för att ni finns!!!

PUSSSSSSSSSSSSSSSSSS

1 kommentar:

  1. Håller med dig Maria! Tänker på dig! Massa Kramar!!

    SvaraRadera

Tack för just DIN kommentar!