Skyddsänglar

Do not search for us, we will find you. Do not wait for us, we are here, all ready. Do not whisper your name, we know it well. We have loved you forever, TIME WILL TELL. . . . . We are your Guardian Angels.

torsdag 6 november 2014

Självbild



Hur många ggr har du fått höra från nära och kära att du är fin och duger precis som du är? Och hur många ggr har du trott på dom orden och verkligen tagit dom till dig?

Det är så viktigt att kunna ta en komplimang. Att säga tack utan att förminska sig själv i samma mening. - åh tack men jag som är så blek, eller plufsig eller grå! 
När tacket följs av något negativt så är komplimangen på en gång förminskad och  helt ärligt en förolämpning tillbaka till den som gav komplimangen. Den som ger det positiva kanske tillslut inte orkar ge fler komplimanger när denne ständigt blir misstrodd. 
En komplimang är något vackert och något att ta vara på och värdera högt. Ta den, omfamna den och säg tack lägg in den i hjärtat där den hör hemma. 
Komplimangen hör inte hemma i papperskorgen. Då blir den en skymf mot den som gav den. 

Ge istället tillbaka komplimangen till samme person eller till nästa du vill uppskatta för något. När du ger får du mer tillbaka. Men ge inte tillbaka den i form av- tack, men du är så mycket finare. 
Det tacket blir ju väldigt tvetydigt och en negativ vinkel till dig själv. 
- Tack, du är fin du med! Där är ett fint svar. Om man är ärlig vill säga. För det är viktigt det med, att mena det du säger. 

Vi behöver uppmuntra varandra mer och få upp varandras ögon för hur värdefulla, duktiga, starka och vackra vi alla är på vårt eget vis. 

Pusssss






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för just DIN kommentar!